Kokosové kari s krevetami a kmínovou rýží
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Špenát listový čerstvý
- 175 g Rýže Basmati
- 400 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Brambory rané
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 8 ks Rajčata Cherry
- 10 ks Kari listy
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 50 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1158.7 mg
- Vláknina 10684.3 mg
- Vitamín A 10684.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Opečeme ji spolu se zázvorem, chilli papričkou na oleji – asi 5 minut. Poté přidáme všechno koření (až na kmín, ten bude na kmínovou rýži), kari listy a bramboru. Povaříme minutu.
-
3
Cherry rajčata přepůlíme. Spolu s kokosovým mlékem je přidáme do směsi. Vaříme 10 minut.
-
4
Poté přidáme špenát a krevety a minutu povaříme.
-
5
Mezitím si připravíme rýži – kmín restujeme nasucho asi 30 sekund. Poté přidáme rýži a 400 ml vody a vaříme 10 minut doměkka.
-
6
Rýži podáváme s kari.